Duplikowanie witryny to świetny sposób na utworzenie kopii zapasowej bieżącej pracy lub wykorzystanie istniejącego projektu jako szablonu dla nowego projektu. Ten proces kopiuje całą Twoją zawartość i ustawienia do nowej, oddzielnej witryny.
Proces można wykonać bezpośrednio z poziomu podglądu konta, korzystając z zaktualizowanego sposobu zarządzania:
Przejdź do Pulpitu swojej witryny.
Kliknij Ustawienia witryny, którą chcesz skopiować.
Na nowo otwartej stronie kliknij Zarządzaj i z listy wybierz Duplikuj.
Gdy pojawi się prośba o potwierdzenie, kliknij OK.
System utworzy identyczną kopię Twojej witryny, która następnie pojawi się na liście Twoich stron.
Domeny – Jeśli do oryginalnej witryny jest podłączona domena niestandardowa, to połączenie nie zostanie skopiowane. Duplikowana jest wyłącznie zawartość i wygląd witryny.
Plany subskrypcji – Każda zduplikowana witryna domyślnie startuje w ramach Planu darmowego. Jeśli chcesz, aby nowa kopia miała funkcje premium lub domenę niestandardową, będzie wymagała własnego, oddzielnego pakietu premium.
Synchronizacja treści – Po zakończeniu duplikowania obie witryny są całkowicie niezależne. Zmiany wprowadzone w kopii nie wpłyną na witrynę oryginalną i odwrotnie.
Testy A/B – Duplikowanie to doskonałe narzędzie do testowania nowych układów lub większych aktualizacji treści bez ryzyka dla „działającej na żywo” wersji Twojej witryny.
Nazewnictwo – Zalecamy od razu zmienić nazwę zduplikowanej witryny w pulpicie, aby uniknąć pomyłek między oryginałem a kopią.