Proces usuwania jest dostępny w ustawieniach witryny w Twoim panelu (Dashboard) w ramach zaktualizowanego sposobu zarządzania:
Przejdź do Dashboard swojej witryny.
Kliknij Settings przy stronie, którą chcesz usunąć.
Na stronie, która się otworzy, kliknij Manage i wybierz z listy Delete.
Gdy pojawi się okno potwierdzenia, kliknij OK, aby sfinalizować działanie.
Nieodwracalność – Po usunięciu witryny nie można jej przywrócić. Przed potwierdzeniem usunięcia pamiętaj, aby wykonać kopię zapasową ważnych tekstów lub obrazów.
Aktywne subskrypcje – Jeśli usuwana witryna ma aktywny pakiet premium lub podłączoną domenę, usunięcie strony nie anuluje automatycznie tych subskrypcji. Ustawieniami płatności należy zarządzać osobno.
Podłączone domeny – Usunięcie witryny zwolni wszystkie przypisane do niej tymczasowe subdomeny, natomiast domeny niestandardowe pozostaną na Twoim koncie i będzie można podłączyć je później do innej witryny.
Porządek w Dashboard – Usuwanie starych lub nieużywanych witryn roboczych (wersji draft) to dobry sposób, aby utrzymać porządek w panelu i skupić się na aktywnych projektach.
Przypadkowe usunięcie – Jeśli często usuwasz strony, aby „zacząć od nowa”, rozważ użycie narzędzia duplikacji. Dzięki temu możesz zapisać bazowy szablon przed wprowadzeniem większych, eksperymentalnych zmian.